Predávate nehnuteľnosť? Máme pre vás niekoľko dobrých rád a tipov ako si ju na predaj pripraviť.

Analyzujte situáciu na trhu s nehnuteľnosťami a spolupracujte so skúsenými realitnými maklérmi, ktorí vám poradia so stanovením ceny, pomôžu vám zefektívniť predaj a riešiť neočakávané situácie.

Maľovanie stien interiér rozžiari a zvýši atraktivitu predávanej nehnuteľnosti. Nepoužívajte tmavé a studené farby. Nefajčite! Cigaretový dym a tiež pach zvierat alebo iný zápach je treba odstrániť.

Exteriér je prvé čo kupujúci uvidí, preto sa zamerajte na jeho úpravu. Dbajte o zeleň, upracte, pokoste, vyhrabte lístie, pozametajte chodník, vyplejte burinu. Na dvore udržujte poriadok. Prístupová cesta musí byť čistá a bezpečná.

Linka v kuchyni musí byť čistá a uprataná, riad odložený. Odstráňte drobné predmety z poličiek, magnetky z chladničky pozbierajte. Kuchyňa predáva dom!

Aj vaša kúpeľňa by mala vyzerať perfektne a čisto. Často pomôže vymaľovať ju v svetlých odtieňoch, vyleštiť pochrómované časti  sanity, prípadne aj výmena vodovodných batérií. Zaveste čisté uteráky. Pred obhliadkou poodkladajte zubné kefky, holiace potreby a iné veci osobnej potreby.

Rozostrite závesy všade, kde je to možné, poutierajte žalúzie, umyte okná a vymeňte vypálené žiarovky za tie s vyššou svietivosťou. Svetlo robí s miestnosťami zázraky!

Efektívnym krokom je aj vykonať drobné opravy a údržbu. Dajte do poriadku podlahy, pánty na dverách naolejujte. Odstráňte všetky nebezpečné predmety a dbajte na bezpečnosť záujemcov pri obhliadkach domu. Ak je niektorá časť domu ťažko prístupná, zabezpečte vhodný prístup.

Ani Vaše osobné či rodinné fotografie záujemcov nezaujímajú. Zabezpečte depersonalizáciu nehnuteľnosti a všetky svoje fotografie a iné veci osobnej potreby upracte.

Lukrativitu nehnuteľnosti ešte zvýšite ak sa zbavíte všetkého starého nábytku. Ak je interiér prázdny, kupujúci si dokážu lepšie predstaviť svoj odraz v dome a začať plánovať ako by ho zariadili.                                

AMELAREAL je tu pre vás pripravená  poskytnúť aj ďalšie rady a pomoc pri predaji vašej nehnuteľnosti. Vzhľadom na odbornosť a skúsenosti je možné prostredníctvom našej realitnej kancelárie nielen inzerovať svoju ponuku na stránkach, portáloch s nehnuteľnosťami a sociálnych sieťach, kde ju uvidí denne mnoho ľudí, ale najmä zvládnuť všetky potrebné právne náležitosti a prípravu dokumentov, ale aj riešiť problémové situácie, ktoré sa môžu pri predaju vyskytnúť.

Na požiadanie zabezpečíme poradenstvo k naceneniu nehnuteľnosti a radi vám pomôžeme so zatraktívnením vašej nehnuteľnosti pred jej predajom využitím tzv. home staging-u, ale aj so samotným predajom.

Neváhajte a obráťte sa na nás prostredníctvom našej webovej stránky www.amelareal.sk, mailom na info@amelareal  alebo na t. č. 0948 255 177.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.